Domácí loupáčky
Postup:
Nejprve si uděláme kvásek. V hrníčku rozmícháme kvasnice s troškou vlažného mléka, lžičkou cukru moučka a lžičkou hrubé mouky. Necháme vzejít na teplém místě.
V míse si nachystáme ostatní suroviny, přidáme kvásek a zpracujeme ve vláčné těsto - buď rukama nebo mixérem. Pak necháme kynout cca 30 minut.
Po vykynutí těsto vyválíme a uděláme loupáčky - vyválíme kruh, rozdělíme na čtyři díly a smotáme od kraje ke středu. Necháme ještě chvíli kynout.
Potřeme žloutkem, posypeme mákem a pečeme na pečícím papíře při 180 stupních Celsia do zlatova.
Z uvedeného množství je asi 8 velkých loupáků jako na fotografii. Jsou opravdu moc dobré.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (32 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 18. 9. 2019, 14.46
A k tomu kakao jako za mlada
Žofinka, 28. 1. 2019, 19.25
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané