Housky z kvásku

sledováno 1× zobrazeno 29755×

Vložil(a): szendrejka, 21. 6. 2016 20.17

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků více než 2 hod. složitější

Ingredience:

pšeničná mouka
150 g
Voda na kvásek
150 ml
Živý kvásek
1 lžíce
Mouka hladká
500-600 g
Voda
250-300 ml
Sůl
10-12 g
Olivový olej
2 lžíce
Vajíčko
1 ks
Vajíčko, mák atd na pomazaní a posypání
- množství dle chuti

Večer si připravíme kvásek - a to tak, že dáme do misky 150g pšeničné mouky, 150 ml vlažné vody a lžíci kvásku (živého). Zamícháme, přetáhneme fólií a zabalíme do utěrky. Necháme přes noc - ideálně 12-16 hodin - vzejít kvásek.

Druhý den ke kvásku přidáme 500-600 g mouky, dala jsem hladkou aby co nejvíc připomínaly ty z obchodu, kvůli dětem :), přidáme vodu 250-300 ml, podle mouky, 10-12g soli, 2lžíce oleje a 1 vajíčko. Smícháme, těsto by mělo mít konzistenci jako kynuté těsto. A necháme ještě odpočívat 2-3 hodinky. 

Poté z těsta tvarujeme housky, potíráme je vajíčkem a sypeme mákem a pečeme zase jako všechno z kynutého těsta. 

Rada: mamča mě učila, že upečené kynuté těsto poznám podle toho, když koláč/housku nadzvednu a má růžový spodek :) 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (27 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

V007A, 30. 5. 2022, 7.04

Také poslední dobou dělám domácí pečivo. Je chutnější. Škoda, že času není nazbyt.

filipin21, 5. 3. 2021, 20.15

Dělám z droždí,vyzkoušíme i takto.

70dandule70, 3. 3. 2021, 18.25

vypadá to krásně,zatim jsem dělala jen chléb

WeruskaSK

WeruskaSK, 21. 2. 2021, 16.35

kvasok mam v chladnicke ale este som sa neodvazila robit nic ine okrem chleba, toto vyzera fantasticky, musim skusit

Bap, 5. 2. 2021, 13.02

Dělám klasicky z droždí, ráda bych zkusila i z kvasku

babca216, 9. 1. 2021, 9.25

Housky dělám , ale z droždí . Tyhle vypadají moc dobře

Kateřina Fárová, 2. 1. 2021, 17.29

Vyzkouším, housky vypadají překrásně.

danuse11, 28. 11. 2020, 16.58

z kvásku jsem ještě nic nezkoušela, vypadají moc skvěle

nancy, 20. 11. 2020, 15.10

Housky peču, ale z droždí. Až seženu kvásek, tak zkusím i tyto.

Úča, 21. 10. 2020, 18.45

Letos jsem poprvé pekla vlastní housky vyzkouším i tyto .

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů