Podmáslový chléb z kvásku
Vložil(a):k.o.r.i.n.e.k,5. 4. 2020 16.47
Z kvásku (recept na kvásek už zde v receptech je), žitné mouky a vody uděláme rozkvas tak, že vše promícháme ve větší nádobě, uhladíme a nádobu přikryjeme. Necháme při pokojové teplotě 12 hodin odpočinout. Poté rozkvas smícháme se všemi surovinami na těsto (případně můžeme přidat mouku) a vložíme do formy na chléb. Já používám formu na biskupský chlebíček. Potřeme vodou ve keteré můžeme rozpustit trochu soli, trochu nařízneme (můžeme posypat semínky) a necháme odpočívat několik hodin, dokud těsto nezvětší svůj objem. Já nechala odpočívat čtyři hodiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na horkovzduch na 200 °C (Elektrická nebo plynová trouba: 220 °C) 15 minut. Poté snížíme teplotu na 170 °C (Elektrická nebo plynová trouba: 190 °C) a pečeme dalších 30 minut. Chléb vyjmeme z trouby, potřeme opět vodou (opět můžeme přidat trochu soli do vody) a necháme vychladnout.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (26 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Musím říct, že chleba vypadá moc hezky, hned bych si ho dala:-). Pečivo mám ráda v mém jídelníčku nesmí chybět, Domácí pečivo doma také dělám, ale bohužel ne vždy je na to čas. Když ten čas není, tak pečivo nakupuji zásadně od https://www.vasepekarna.cz/, kde ho mají naprosto vynikající a poctivé .
70dandule70, 24. 2. 2021, 15.42
musíme vyzkoušet
Trendyterka, 29. 11. 2020, 23.31
Vypadá výborně. Vyzkoušíme.
WeruskaSK, 7. 10. 2020, 23.50
namiesto spaldovej mozem dat zase zitnu?
Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 17.44
vyzkousim