Podmáslový chléb z kvásku

zobrazeno2424×

Vložil(a):k.o.r.i.n.e.k,5. 4. 2020 16.47

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Na těsto / korpus:
špaldová mouka
300g
podmáslí nebo kefír pokojové teploty
200ml
olej
1lžíce
sůl
4g
kmín
4g
ostatní:
kvásek
1-2lžíce
vlažná voda
100ml
žitná mouka
100g

Z kvásku (recept na kvásek už zde v receptech je), žitné mouky a vody uděláme rozkvas tak, že vše promícháme ve větší nádobě, uhladíme a nádobu přikryjeme. Necháme při pokojové teplotě 12 hodin odpočinout. Poté rozkvas smícháme se všemi surovinami na těsto (případně můžeme přidat mouku) a vložíme do formy na chléb. Já používám formu na biskupský chlebíček. Potřeme vodou ve keteré můžeme rozpustit trochu soli, trochu nařízneme (můžeme posypat semínky) a necháme odpočívat několik hodin, dokud těsto nezvětší svůj objem. Já nechala odpočívat čtyři hodiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na horkovzduch na 200 °C (Elektrická nebo plynová trouba: 220 °C) 15 minut. Poté snížíme teplotu na 170 °C (Elektrická nebo plynová trouba: 190 °C) a pečeme dalších 30 minut. Chléb vyjmeme z trouby, potřeme opět vodou (opět můžeme přidat trochu soli do vody) a necháme vychladnout.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (26 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

domik, 17. 8. 2022, 16.49

Musím říct, že chleba vypadá moc hezky, hned bych si ho dala:-). Pečivo mám ráda v mém jídelníčku nesmí chybět, Domácí pečivo doma také dělám, ale bohužel ne vždy je na to čas. Když ten čas není, tak pečivo nakupuji zásadně od https://www.vasepekarna.cz/, kde ho mají naprosto vynikající a poctivé .

V007A, 3. 6. 2022, 15.28

Tento chlebík vypadá moc hezky. Pěkně nadýchaný, určitě chutná dobře.

annahb, 27. 11. 2021, 16.25

dělala kamarádka a moc se jí povedl

70dandule70, 24. 2. 2021, 15.42

musíme vyzkoušet

Bap, 2. 2. 2021, 13.23

Zkusila jsem a je výborný

simsim, 10. 1. 2021, 23.53

Vyzkoušeno a úspěšně.

babca216, 9. 1. 2021, 10.16

Na domácí chléb jsem si stále netroufla

Trendyterka

Trendyterka, 29. 11. 2020, 23.31

Vypadá výborně. Vyzkoušíme.

WeruskaSK

WeruskaSK, 7. 10. 2020, 23.50

namiesto spaldovej mozem dat zase zitnu?

Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 17.44

vyzkousim

© 2013 -2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů