Rohlík, houska
Vložil(a): szendrejka,8. 2. 2016 11.09
Ingredience smícháme (vzhledem ke kvalitě dnešního droždí, můžeme smíchat vše dohromady), ale normálně zadělávám do teplého mléka kostku droždí, nechám chvíli vzejít a pak přimíchám ke všem ostatním ingrediencím.
Těsto necháme pod utěrkou cca 40-60min vzejít a pote tvarujeme rohlíky nebo housky, co kdo rád.
Potíráme buď bílkem nebo celým rozšlehaným vajíčkem, ale nemusíte potírat vůbec, mám vyzkoušené :)
Pečeme na 180st cca 15 min, záleží na vaší troubě.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (22 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 3. 3. 2021, 19.27
musím zkusit,vyzkoušet dobrotu
Trendyterka, 18. 9. 2019, 13.10
Hrníčková recepty jsou prima
Žofinka, 15. 1. 2019, 13.32
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
iva.t, 3. 4. 2017, 23.58
domácí je prostě nejlepší.
Mygara, 23. 3. 2017, 13.51
bez vážení, skvělě