Špaldovo-škvarkové placky
V hrníčku si ohřejeme mléko a zaděláme si kvásek. Pokud máte čerstvé droždí ani nemusíte. Dávám droždí rovnou do těsta ?
Smícháme mouku, vajíčko, kvásek (mléko s droždím), osolíme, přidáme škvarky nasekané na drobno a přidáváme pomalu olej. Těsto je klasické kynuté, takže by se mělo odlepovat od stran misky. Necháme 40-60 minut kynout. Poté vyválíme těsto na cca 1cm a vykrajujeme placičky. Necháme ješte 15 min kynout na plechu přikryté a poté pečeme.
Jíme tyhle placky jenom tak nebo třeba ke kysanému zelí v zimě nebo tentokrát to bylo k domácí sekané ?
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (24 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 2. 1. 2021, 17.34
Vypadají moc dobře, vyzkouším.
mikka27, 28. 5. 2020, 19.43
Placky ze špaldy jsem zatím neměla.
Trendyterka, 15. 9. 2019, 11.57
To zní zajímavě. Já bych ty škvarky se špaldovou moukou nemíchala
Mygara, 5. 1. 2019, 20.51
Výborné, také musím vyzkoušet