Vánoční hvězda
Vložil(a): Teryk92,6. 2. 2023 19.37
SUROVINY: kvásek - nechat vzejít 15-20 min 450 g hladké mouky 1 vanilkový cukr 70 g cukru krupice 1/2 kostky čerstvého droždí FALA trochu vlažného mléka z recepturního množství přidat ke kvásku: 1 čajová lžička soli 2 žloutky rum zbytek ze 170 ml mléka 30 g změklého másla Nutella bílky na potření máslo s rumem na potření POSTUP: Ze surovin na kvásek připravíme kvásek, který necháme na teplém místě pod utěrkou 15-20 minut vzejít. Přidáme sůl, žloutky, rum, zbytek mléka a máslo. Umícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou kynout 60 minut. Mezitím dáme sklenici nutelly do mísy a zalijeme vřící vodou, aby se nutella rozpustila. Jiné náhrady Nutelly radši neriskujte, aby vám náplň nevytekla. Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále, rozdělíme na 4 kusy a vyválíme do kulatého tvaru. Pomocí válečku pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a potíráme Nutellou. Kromě poslední vrstvy! Ořežeme do kruhu. Doprostřed položíme skleničku a rozřežeme na čtvrtky-osminky-šestnáctinky. Zamotáme a necháme 40-60 minut znovu kynout. Pak potřeme bílky a pečeme 20 minut na 180 °C. Po vytažení z trouby potřeme máslem s rumem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (4 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
patricia077, 8. 2. 2023, 17.56
Vypadá skvěle ?