Boršč
Vložil(a): Lucie2,18. 10. 2014 19.27
Ingredience:
- přední hovězí
- 500g
- vepřová žebra
- 500g
- cibule
- 1ks
- česnek
- 2stroužek
- bobkový list
- 3ks
- kuličky nového koření
- 5ks
- kuličky pepře
- 5ks
- větší červená řepa na kostky
- 1ks
- šťáva z citronu
- 1lžíce
- špek na kostky
- 50g
- máslo
- 25g
- brambory na kostky
- 4ks
- mrkve na kolečka
- 2ks
- červené fazole z konzervy
- 150g
- nakrájená hlávka zelí
- 1/4ks
- sůl
- 1množství dle chuti
- zakysaná smetana
- 1balení
1. Nejdřív dám vařit maso asi do tří litrů vody, přidám celou cibuli, česnek a koření. Během vaření odebírám lžící pěnu a tuk. Mezitím dusím na troše vody řepu (pokapu ji citronem), protože je tvrdší než ostatní zelenina
2. Na pánvi nechám vysmahnout špek, přidám máslo, brambory a mrkev. Přidám pár lžic vývaru z ještě neuvařeného masa a dusím tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
3. Uvařené maso vyndám, nechám vychladnout, libové části nakrájím na kostky, vývar přecedím.
4. Do většího hrnce přendám maso, zeleninu, řepu, fazole, zelí a přeliju vývarem. Nechám ještě dalších patnáct minut vařit. Z cedníku přendám do boršče ještě vařit jeden bobkový list. Na stůl k jídlu dávám misku se zakysanou smetanou, kterou si každý dá do polévky sám.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 30. 1. 2019, 20.40
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 5. 6. 2018, 20.42
to nevím, že se tam dávají i fazole
Petra Schoberová, 9. 5. 2016, 16.46
lahuudka
jitkamety, 12. 3. 2016, 11.40
hmm