Bramboračka
Houby vložte do kastrůlku a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte mouku; trvá to asi čtyři minuty. Pak jíšku postupně zalijte zhruba litrem a půl studené vody. Důkladně promíchejte, přidejte bujon a nakrájené brambory a zeleninu. Přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu. Jakmile budou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut), vyjměte celer, cibuli i celou mrkev. Kousek celeru pokrájejte a vraťte zpět do polévky, cibuli i celou mrkev vyhoďte. Polévku podle chuti dosolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek a hrášek a krátce povařte.
TIP: Sušené houby – mají koncentrovanější chuť a vůni než čerstvé nebo mražené. Zelenina – mrkev, celer a petržel nesmí chybět. Můžete přidat jakoukoli zeleninu ze zahrádky. V případě, že použijete mraženou zeleninu, přisypte ji do hrnce v okamžiku, kdy změknou brambory.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 31. 1. 2019, 11.22
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 25. 4. 2018, 15.24
není nad klasiku, mnam
Rulficka48, 1. 11. 2016, 0.27
Super, miluju ji!
Bellissima, 9. 6. 2016, 2.02
dobrutka
Petra Schoberová, 9. 5. 2016, 16.47
dobrota,máme rádi