Klobásková polévka
Vložil(a): szendrejka,28. 11. 2017 9.21
Tuhle polévku jsem jedla od “skoro švagrové” prý jí dělají o vánočních svátcích. Byla výborná a tady je recept.
Jen chci ještě podotknout, vše záleží na tom, jakou klobásu do ní dáte. Takže tady se šetřit nevyplatí ?
Na noc si namočíme do vody kroupy. Klobásy nakrájíme na menší kousky a dáme je vařit do osolené a opepřené vody (nebo zalijeme vývarem). Mezitím si dáme vařit propláchnuté namočené kroupy. Vývar s klobásami si ochutíme dle sebe, přidáme do něj sušené, propláchnuté houby a vaříme dál. Těsně před zahuštěním přidáme do vývaru sušené švestky a poté zahustíme klasickou jíškou, jíšku povaříme minimálně 20 minut a přidáme uvařené kroupy. Dle libosti ještě dochutíme.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 28. 5. 2020, 21.43
Ráda vyzkouším něco nového.
Mygara, 5. 1. 2019, 21.57
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 7. 8. 2018, 11.12
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
mrkew, 11. 1. 2018, 22.32
Jak by řekl manžel prďikovka:)
Fuga, 5. 12. 2017, 4.26
takže koupit kvalitní klobásku a hurá na to )