Krémová dýňová polévka
Vložil(a): caroline, 25. 10. 2014 21.30
Příprava
Nejprve si oloupeme a nakrájíme cibuli. Dále zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky dýni. Pokud použijete dýni Hokaido, nemusíte ji loupat (slupka změkne a dodá polévce tmavší barvu). V případě jiných dýní (např.máslová), musíte slupku odstranit.
Mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na kusy.
Postup
V hrnci na troše olivového oleje lehce osmahneme cibuli, poté přidáme dýni a mrkev a asi minutu spolu promícháme. Zalijeme zeleninovým vývarem a nakonec do vroucí polévky přihodíme i brambory.
Vaříme na mírném ohni do změknutí (asi 20-25 minut). V případě potřeby dochutíme solí (ve verzi pro dospělé můžeme přidat i chilli)
Polévku nakonec dohladka rozmixujeme ponorným mixérem.
Servírování
Polévku na talíři můžeme ozdobit kapkou oleje a balsamicovým octem. Doprostřed talíře můžeme dát lžičku zakysané smetany. Podáváme s na kostičky nakrájeným opečeným toustem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (21 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 30. 1. 2019, 8.42
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Eliška Kozlova, 16. 11. 2018, 10.27
Už se vaří ?
Mygara, 28. 6. 2018, 19.26
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Rulficka48, 31. 10. 2016, 23.43