Slovenská vánoční kapustnica
Vložil(a): szendrejka, 15. 12. 2015 13.57
Maso, houby vaříme v mírně osolené vodě. Až změknou, přidáme zelí, koření a nakrájenou na kolečka klobásu.
Když je zelí měkké, přidáme zásmažku připravenou na cibulce a česneku. Přidáme nakrájené švestky a vaříme ještě cca 10 minut. Dochutíme podle potřeby pepřem, solí, jsou kraje, kde např. bobkovým listem či majoránkou. V jiném kraji zase zahušťují zakysanou smetanou.... Někdo dokonce přidává vařené brambory.
Jiný kraj, jiná kapustnica :)))
U nás je tohle vánoční polévka, která nesmí chybět na vánočním stole. Pocházím totiž ze Slovenska a manžel se rád přizpůsobil, rybí polévku totiž nemusí :)))
A ješte jeden tip: Babička mě jí naučila jíst s bramborovou kaší. Jak já jí miluju :)) Druhý, třetí den bývá nejlepší, pokud teda zbyde :)))
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 16. 1. 2019, 19.38
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 17. 11. 2018, 15.13
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 23. 4. 2018, 11.14
tak to je výborná polévka
Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 14.23
vyborna