Tip na ulahcenie varenia
Vložil(a):WeruskaSK,13. 3. 2021 17.48
Ked uz varim tak varim vo velkom ale nechceme potom jest x dni to iste. Tak to robim takto /polievka, leco, maso so stavou, vyvar, gulas, privarky, zemiaky, kapustnica, cokolvek co ma v sebe tekutinu/ - uvarim 5-6 litrov napr polievky, po dovareni hned davam vriace do cistych 0.7dcl suchych flias, dam viecko a preklopim hore dnom, necham vychladnut, ak varim vecer tak aj do rana na sporaku. Potom dam do chladnicky, kde to vydrzi minimalne tyzden. Polievky potom riedim vodou aby bolo akurat na jeden obed alebo aj 2, podla hustoty. K masu staci dovarit prilohu /k masu treba vela stavy aby sa to dobre zasterilizovalo, malo by to plavat v stave/,. Takto mam niekolko flias vo chladnicke a striedam podla nalady ze co ideme prave jest, a usetrim cas na varenie. Je to vhodne aj pri velkom nakupe napr zeleniny ktora sa rychlo kazi, urobit vela roznych polievok a potom striedat, pripadne z mrazaku k nej potom dolejem mrazeny vyvar a stale mame nieco ine na tanieri.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 30. 5. 2021, 13.48
vyskusaj. je to velka pomoc
WeruskaSK, 26. 3. 2021, 0.17
do mrazaku davam tiez ale vacsinou surove maso ked kupim vela, tak oddelim aj do zasoby. mrazene jedlo ale uz nie je take vyzivne, ten mraz to akoby rozbije v bunkach ci co, tak skor takto ak viem ze sa to vramci tyzdna zje
patricia077, 15. 3. 2021, 15.04
Taky občas děláme
WeruskaSK, 17. 3. 2021, 15.05
ak chyti viecko tak sa to nepokazi. ak sa vcucne dnu a je to potom v chladnicke. tyzden urcite a mali sme to uz aj dlhsie ako tyzden