Tradiční smetanová rybí polévka
Vložil(a): Estrela113,20. 12. 2014 21.12
Kapří hlavy, mrkev, celer, cibuli, sůl, nové koření zaliji studenou vodou, 40 minut vařím na mírném ohni pro dosažení kvalitního vývaru. Během vaření sbírám pěnu. Nechám vystydnout. Kapří hlavy odložím na misku, vývar včetně zeleniny přecedím na hustém sítku.
Ve velkém hrnci osmažím na másle jemně nastrouhanou zeleninu (mrkev, kořenovou petržel , celer), přidám hladkou mouku a usmažím jíšku. Ohřátým vývarem zaliji. Rozmixuju zeleninu ponorným mixérem a pak zaleju smetanou. Z kapřích hlav oberu maso, jemně nakrájím a vložím do polévky.
Dle chuti dosolím, případně se dá použít i cukr a citrónová šťáva.
Při podávání polévky do každého talíře vložím na másle osmažené krutony z rohlíků.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 20. 12. 2020, 20.00
Tak tu si určitě na vánoce uděláme.
Žofinka, 27. 1. 2019, 19.57
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 23. 8. 2018, 8.18
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet