Velikonoční vývar
Vložil(a): szendrejka, 12. 3. 2016 21.41
Ingredience:
- Na přílohu:
- Vajíčko
- 1 ks
- Mléko
- 50 ml
- Hrubá mouka (nebo krupice)
- 80-100 g
- Pažitka a petrželka
- - množství dle chuti
- Sůl
- - množství dle chuti
- ostatní:
- Celer s natí
- 1/2 ks
- Petržel s natí
- 1 ks
- Mrkev
- 2 ks
- Máslo
- 60 g
- Brambory
- 4 ks
- Kuřecí vývar
- 1,5 litr
- Pórek
- 1 ks
- Hrášek (i mražený)
- 100 g
- Sůl, pepř
- - množství dle chuti
- Petrželka
- - množství dle chuti
Na másle orestujeme očištěnou a na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme nakrájené brambory, orestujeme a zalijeme vývarem. Vaříme 15 minut. NOKY: V misce rozšleháme vajíčko s mlékem a moukou, nasekanou pažitkou a petrželkou, dochutíme solí. Mouku přidáváme do té doby, dokud není těsto dost tuhé. Noky tvarujeme lžící a vaříme v polévce asi 8 minut. Ke konci vaření přidáme nakrájený pórek a hrášek a nasekanou petrželku. Dochutíme a podáváme.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 14. 1. 2019, 17.30
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 19. 11. 2018, 14.37
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 14. 3. 2018, 15.44
je moc krásně barevná a určitě výborná
Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 5.44
vyvary mame moc rádi
Zuzka Čtvrtečková, 23. 4. 2016, 9.53
Na vývary moc nejsem, mám raději krémové polévky. Ale líbí se mi ty velké kusy zeleniny, ty můžu