Zelňačka trochu jinak

sledováno 1× zobrazeno 3941×

Vložil(a): szendrejka, 1. 12. 2015 21.17

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Bílé zelí - hlávka
500 g
Smetana
500 ml
Podmáslí
500 ml
Hladká mouka
100 g
Uvařené, nakrájené brambory
5 ks
Vařená vajíčka
6 ks
Sůl, kmín
- množství dle chuti

Nakrájené zelí dáme do hrnce a zalijeme vodou jen tolik, aby bylo sotva ponořené. Přidáme sůl, kmín a vaříme doměkka. Cca 1/2 hodinky. V míse rozšleháme smetanu, podmáslí a mouku a přilijeme to k zelí. Za stálého míchání vše přivedeme k varu a vaříme ještě tak 5 minut. Přidáme uvařené brambory a odstavíme. Do talíře vložíme rozpůlené uvařené vajíčko a zalijeme polévkou. 

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (15 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

danuse11, 15. 11. 2020, 22.04

Vypadá to moc dobře,musím vyzkoušet ještě jsem nikdy nedělala,stojí to za vyzkoušení

nancy, 1. 11. 2020, 19.53

Zelnačku dělám z kyselého zelí, z hlávkového jsem ještě nedělala.

Žofinka

Žofinka, 16. 1. 2019, 21.40

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 16. 11. 2018, 15.03

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Fuga

Fuga, 23. 4. 2018, 14.58

takto z hlávky jsem nedělala, jen z kysaného

Zuzule, 21. 12. 2017, 23.11

zaujimava

Tenderka, 21. 12. 2017, 20.11

Zdeňka S., 2. 4. 2017, 15.23

S tím vajíčkem vypadá dokonale

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 14.01

super

jitkamety

jitkamety, 7. 2. 2016, 12.07

zajimave

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů