Paštika z kuřecích jater
1. Práškovou želatinu nasypte v mističce na 1 lžíci teplé vody a nechte ji 5 minut bobtnat. Rybízový džem dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte půl minuty. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte ji rozpustit. Pak směs nechte 20 minut chladnout a nalijte na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22 x 8 cm a dejte na 1–2 hodiny chladit.
2. Máslo, česnek, cibulky, šalvěj a bobkové listy dejte do pánve a 2–3 minuty opékejte. Přidejte pokrájená játra a 30 sekund zprudka opékejte. Vlijte portské a minutu povařte. Poté ze směsi vyjměte bobkové listy a přendejte ji spolu se studeným máslem, solí a pepřem do mísy robotu a rozmixujte dohladka. Pak směs protlačte přes jemné síto a navrstvěte do formy na rybízový základ. Chlaďte 2 hodiny. Poté vyklopte a podávejte s kousky chleba.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (21 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 11. 3. 2021, 18.40
nádherné a pěkné.
Žofinka, 31. 1. 2019, 10.10
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
iva.t, 5. 7. 2017, 22.02
tak tohle je opravdu fantazie...
Mygara, 11. 2. 2017, 17.09
tak ještě koupit portské víno a směle do toho