Plněná vajíčka na hrášku
Vajíčka uvařte natvrdo, aby byl žloutek úplně pevný - trvá to kolem 10 minut. Tuňáka slijte a maso rozmačkejte vidličkou. Vmíchejte zakysanou smetanu a majonézu a dochuťte šťávou z citrónu, solí a pepřem. Uvařená vajíčka rozpůlte a vydlabejte žloutky. Ty rozdrobte a přidejte ke směsi. Touhle směsí pak naplňte vajíčkové "vaničky".
Hrášek tak na 3 minutky vhoďte do vroucí vody, sceďte a prudce schlaďte ve studené vodě, aby si ponechal svou zelenou barvu. Nechte ho okapat a poté ho prohřejte na másle. Přendejte ho na talíř, naskládejte na něj naplněná vajíčka a posypejte bylinkami.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (21 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 11. 3. 2021, 17.20
Výborné to musí být, musíme vyzkoušet.
Žofinka, 14. 1. 2019, 19.22
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
iva.t, 5. 7. 2017, 20.17
také doma připravuji tento recept
Mygara, 11. 2. 2017, 17.09
po Velikonocích se využije
Aliisha, 25. 12. 2016, 21.48
Moc nechápu funkci toho hrášku. Já bych to dala bez něj.
Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 5.32
super