Bramborové věnečky
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a asi 15 minut je povaříme v osolené vodě. Pak je slijeme a necháme důkladně okapat. Vrátíme je do rendlíku a třeseme s ním nad velkým plamenem asi 1/2 minuty, aby se vypařily zbylé tekutiny. Přidáme máslo, sůl, pepř a přistrouháme muškátový oříšek. Pomocí šťouchadla zpracujeme hladkou kaši a do ní vmícháme vajíčko a žloutek.
Směs dáme do sáčku a na vymazaný plech stříkáme věnečky. Asi 15 minut je pečeme při 200 stupních dozlatova.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (28 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 20. 5. 2020, 18.21
Ty vypadají luxusně, na to má člověk hned chuť.
Žofinka, 16. 10. 2018, 10.32
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
slavuska, 17. 2. 2018, 0.58
vypadají hezky