Bramborový knedlík
Vložil(a): szendrejka,18. 11. 2016 13.36
Brambory uvaříme, oloupeme a prolisujeme sítem nebo nastrouháme najemno a hned smícháme s moukou a krupicí. Přidáme máslo, sůl a vejce.
Těsto důkladně a rychle, aby nezřídlo, zpracujeme a uválíme šišky o průměru cca 5 cm o délce asi 20 cm. Co nejrychleji vložíme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 15-20 minut - podle velikosti. Hotové vyjmeme a krájíme.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 20. 5. 2020, 18.31
Krom másla dělávám přesně tak, ale je pravda, že je dělám i se zbytku bramborové kaše a v ní máslo je také.
Žofinka, 16. 10. 2018, 21.22
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
slavuska, 5. 3. 2018, 4.24
jedno z mých nejoblíbenějších jídel, brknedlíky, a kopec osmažený cibule, když není, postačí plátek másla, nic víc ke štěstí nepotřebuju
Mygara, 24. 4. 2017, 11.38
bramborový dělám jedině doma