Brambory pečené v soli

zobrazeno979×

Vložil(a): szendrejka,14. 11. 2016 16.00

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

česnek
2stroužek
Olej na vymazání formy
-množství dle chuti
Lístky rozmarýnu
2lžíce
Brambory drobnější
1,5kg
Hrubá mořská sůl
750g
Hladká mouka
30g
Zakysaná smetana
200ml

Předehřejeme si troubu na 210-230 stupňů. Kulatou formu o průměru 30 cm si vytřeme česnekem a potřeme olejem. 

Na dno formy nasypeme bylinky a na ně klademe vedle sebe brambory.

V míse promícháme sůl a mouku, pomalu přiléváme asi 120 ml vody, aby vznikla hladká směs. Nalijeme ji na brambory a hlavně na ně.

Pečeme cca 1 hodinu. Formu vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut zchladnout. Vyklopíme brambory na velký talíř a vyloupeme je ze slupky. Podáváme se zakysanou smetanou, zakápnuté trochou olivového oleje.

 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (20 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 26. 9. 2020, 21.12

Recept mě nějak neoslovil.

Bar.Ca., 20. 8. 2019, 17.01

já bych se stejně asi bála, že to bude moc slané....

Žofinka

Žofinka, 18. 10. 2018, 10.31

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Evanessa, 11. 8. 2018, 23.17

To může být dobré, mě to přijde jako skvělý a chutný nápad

slavuska

slavuska, 5. 3. 2018, 4.22

kuře na soli je dobré, tak proč ne toto akorát nevím, jeslti by nestačila obyč sůl za pár korun, než mořskou, když se jí dává tolik

slavuska

slavuska, 17. 2. 2018, 1.00

zajímavé. ale tak kuře na soli je tako dobré, tak proč ne toto :ú)

navji, 19. 7. 2017, 9.39

nikdy jsem neviděla ani neslyšela, přemýšlím, jestli mám zkusit, přijde mi to dost šílené to množství soli

dadinkamaminka, 15. 5. 2017, 20.26

Tohle je šílené Ale třeba je to dobrý

Mygara

Mygara, 24. 4. 2017, 11.34

zajímavý způsob přípravy

Kikinka30, 18. 4. 2017, 13.55

Take znam kure,ale prilohy jeste ne ...

© 2013 -2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů