Brambory pečené v soli
Vložil(a): szendrejka,14. 11. 2016 16.00
Předehřejeme si troubu na 210-230 stupňů. Kulatou formu o průměru 30 cm si vytřeme česnekem a potřeme olejem.
Na dno formy nasypeme bylinky a na ně klademe vedle sebe brambory.
V míse promícháme sůl a mouku, pomalu přiléváme asi 120 ml vody, aby vznikla hladká směs. Nalijeme ji na brambory a hlavně na ně.
Pečeme cca 1 hodinu. Formu vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut zchladnout. Vyklopíme brambory na velký talíř a vyloupeme je ze slupky. Podáváme se zakysanou smetanou, zakápnuté trochou olivového oleje.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 18. 10. 2018, 10.31
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
slavuska, 5. 3. 2018, 4.22
kuře na soli je dobré, tak proč ne toto akorát nevím, jeslti by nestačila obyč sůl za pár korun, než mořskou, když se jí dává tolik
slavuska, 17. 2. 2018, 1.00
zajímavé. ale tak kuře na soli je tako dobré, tak proč ne toto :ú)
dadinkamaminka, 15. 5. 2017, 20.26
Tohle je šílené Ale třeba je to dobrý
Mygara, 24. 4. 2017, 11.34
zajímavý způsob přípravy