Brambory s pečenou cibulí a cherry rajčátky.
Předehřejte troubu na 180 °C. Cibule nechte ve slupce, odřízněte vrchní a spodní část a podélně je rozřízněte. Naskládejte je do pekáčku řeznou stranou dolů, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 40–50 minut, až budou krásně zlatavé a zkaramelizované.
Do dalšího pekáčku vyskládejte rajčátka, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a přidejte je do trouby k cibuli na posledních 20 minut a pečte doměkka. Pak oba pekáče z trouby vyndejte. Až cibule trochu vychladnou, oloupejte je a dejte zatím oba pekáče stranou a udržujte je v teple.
Mezitím dejte brambory do hrnce, zalijte je studenou vodou tak, aby byly ponořené, osolte, přiveďte k varu, stáhněte trochu plamen a vařte je 10–12 minut doměkka. Pak je sceďte, nechte trochu vychladnout a nakrájejte je na plátky.
Ve větší pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a brambory opékejte asi 5–6 minut dozlatova. Pokud bude třeba, přidejte víc oleje. Vyndejte je na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.
Cibuli a brambory dejte do mísy, přidejte bylinky, zakapejte trochou olivového oleje a promíchejte. Přidejte rajčata a znovu opatrně promíchejte. Podávejte posypané tymiánem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (21 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 2. 3. 2021, 18.59
takové jídla mám nejraději,přidávám jěště k tomu maso
Žofinka, 31. 1. 2019, 11.06
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 22. 4. 2017, 19.59
vypadá to moc lákavě
Aliisha, 26. 12. 2016, 21.23
Tady je tolik receptů na pečené brambory. Ty má každý rád
Fuga, 5. 12. 2016, 14.00
pečené brambory jsou velmi dobré