Celerové hranolky
Vložil(a):Zdenulkaa,31. 1. 2017 10.24
Na hranolky budete potřebovat:
- 2 velké bulvy celeru (alespoň 1kg)
- 3–4 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce kari koření
- mořská sůl
Na dip budete potřebovat:
- 200 g zakysané smetany
- nadrobno nasekaná sušená rajčátka
- 1 lžíce petrželky, nasekané
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 stroužek česneku, drceného
Nejprve promíchejte přísady na omáčku, podle chuti osolte a dejte chladit.
Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky. Vhoďte je do vroucí osolené vody na 1–2 minuty, slijte a vraťte do hrnce. Přidejte olej, kari a osolte. Dobře promíchejte, aby se hranolky obalily.
Ochucené hranolky rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. V troubě předehřáté na 220 °C pečte 40 minut dozlatova. Já jsem na posledních 15 minut ještě zapnula gril, aby byly hranolky propečenější. V tomto případě však nezapomeňte často promíchat.
Podávejte s připravenou omáčkou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (27 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 28. 11. 2020, 14.27
Zajímavé hranolky. Ráda je také vyzkouším.
Kateřina Fárová, 20. 5. 2020, 18.16
S celeru hranolky jsem ještě nejedla, ale může to být dobré.