Domácí tortily
Smícháme 2/3 mouky, olivový olej, sůl a nakonec vodu. Utvořte řídké těstíčko, nejlepší je nechat zpracovat robotem. Pak dejte na vál, podsypujte postupně moukou a zpracovávejte na hladké, pružné těsto (podobné jak na pizzu). Nemusíte využít všechnu mouku, těsto nesmí být moc tuhé.
Udělejte až 15 malých kuliček, vyválejte co nejtenší placku a pak opékejte na vyhřáté pánvi. Jakmile se budou dělat bubliny, těsto otočte. Neopékejte dlouho, tortily by ztvrdly a nešlo by je balit.
Pokud je nespotřebujete všechny, opekejte je kratší dobu a dejte do mražáku.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (19 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 27. 1. 2019, 19.53
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 22. 4. 2017, 21.12
také mě lákají
Aliisha, 26. 12. 2016, 21.17
Miluji tortily na všechny možné způsoby.
Fuga, 5. 12. 2016, 13.55
to je jak langoše
jitkamety, 23. 3. 2016, 8.23
domaci jsou nej