Kynuté knedle
Vložil(a):silvousek,6. 5. 2016 10.30
Prosejeme mouku do mísy a uděláme uprostřed důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek a přidáme ostatní suroviny. Vodu přidáváme podle toho, aby se těsto nelepilo.
Necháme vykynout.
Pak těsto rozdělíme na 4 části a vytvarujeme knedle. (vypadají, že jsou malé, ale po uvaření budou dost velké).
Dáme vařit vodu neosolenou (do nějakého širšího hrnce). Když voda začne vřít, vložím do ní knedle (většinou 2, ale záleží na velikosti hrnce). Vaříme 25 minut přikryté pokličkou.
Po uvaření vytáhneme na plech, propícháme špejlí a potřeme tukem.
Při servírování hned po uvaření doporučuji krájení nití.
Jsou super a my jiné ani neděláme, máme je nejraději.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (29 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 14. 1. 2019, 8.14
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
slavuska, 5. 3. 2018, 4.28
klAsika
Mygara, 24. 4. 2017, 11.02
ano, knedle hodně nabudou
Aliisha, 26. 12. 2016, 21.04
Klasický český knedlík je prostě nejlepší.
Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 16.01
moc dobré
Fuga, 5. 12. 2016, 13.43
já je mám vždy oslizlé