Kynutý knedlík v pekáči
- Do mouky rozklepnout vejce, přidat sůl,zamíchat, aby se sůl všude dostala.
- Pak přilít kvásek (měl by být krásne nadýchaný), a zpracovat těsto. Pokud se stane, že lepí, stačí podsypat hrubou moukou.
- Těsto dát odpočinout (nejlépe do teplíčka).
- Asi po 30 minutách je těsto krásně vykynuté, tak těsto rozdělit na dva díly.
- Vyválet šišky velké jako délka pekáče.
- PROPÍCHAT ŠPEJLÍ - aby unikl vzduch - knedliky by neměly prasknout.
- Nechat je ješte cca 15 minut kynout.
- Mezitím si začít ohřívat vodu v pekáči - na dvou ploténkách zároveň- jde to velmi rychle.
- Pak knedlíky vložit do vrouci vody a vařit přiklopené z každé strany cca 7 minut.
- Po uvaření vyndat z vody.
- Propíchat znovu špejlí, aby odešla pára.
- Potřít olejem
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (23 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 2. 3. 2021, 18.53
moc krasné ukladám si
Kateřina Fárová, 8. 9. 2020, 18.43
Aha já je dělám na páře, ale vyzkouším i tyto knedlíky a uvidím které jsou lepší.
Žofinka, 19. 1. 2019, 19.41
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 23. 4. 2017, 10.47
takto jsme knedlík ještě nedělala
Aliisha, 26. 12. 2016, 21.13
Tak ten pekáč, to je ale dobrá vychytávka
Fuga, 5. 12. 2016, 13.51
nestříká vám to z toho pekáče? Ale je to zajímavý způsob