Pečená dýně
Vložil(a):silvousek,19. 11. 2016 21.04
Dýni Hokaido (umytou a neoloupanou) rozkrojíme a vydlabeme vnitřek (semínka ještě můžeme použít) a nakrájíme na kostky (je to trošku složitější, protože dýně je tvrdá).Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo na kostičky (jak máme rádi). Žampiony očistíme a také nakrájíme na plátky. Nachystáme si do mísy olivový olej, prolisovaný česnek, bylinky a koření a smícháme v marinádu. Do ní přidáme brambory, dýni a žampiony a promícháme, aby se nám marinádu dostala všude. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme doměkka asi 30 minut podle velikosti dýně a brambor. Není potřeba podlévat, jen hlídat a občas promíchat. Můžeme podávat buď samotné nebo jako přílohu.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (22 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 20. 5. 2020, 18.29
Vypadá to moc dobře.
Žofinka, 16. 10. 2018, 21.02
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 24. 4. 2017, 11.42
pečená dýně je moje oblíbená
Aliisha, 26. 12. 2016, 17.11
Já bych to udělala jako předkrm. Vypadá to fantasticky.
silvousek, 17. 2. 2017, 15.08
děkuji