Polentové hranolky
Vložil(a): skřítek,8. 11. 2016 20.56
Polentu připravíme podle návodu na obalu. Přidáme bylinky a parmazán a zamícháme. Vyložíme plech pečicím papírem, rozprostřeme směs na plech a necháme vychladnout. Poté plech dáme ještě ztuhnout do lednice. Směs nakrájíme na hranolky do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Můžeme je pokapat olivovým olejem a pečeme je 45 – 50 minut na 180° C.
Pokud chcete, pjinomažte před pečením hranolky olivovým olejem, projeví se to na chuti i na vzhledu. Do polenty můžete kromě rajčat a parmazánu a bylinek přidat klidně i oříšky, různé druhy semínek nebo například i šunku.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 17. 10. 2018, 15.21
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 24. 4. 2017, 11.30
opravdu zajímavé, jedla jsem jen kaši
Aliisha, 26. 12. 2016, 17.14
Tak hranolky z polenty jsem ještě neviděla. Ráda recept vyzkouším
Petra Schoberová, 8. 12. 2016, 6.19
super vyzkouším
Fuga, 5. 12. 2016, 13.36
tak takto zpracovat polentu mě nenapadlo