Broskvový moučník
Vložil(a): Teryk92, 22. 8. 2019 20.56
Ingredience:
- Na krém:
- šťáva z kompotu doplněná vodou
- 800 ml
- cukr
- 2,5 dcl
- vanilkový pudink
- 2 ks
- balíček želatina stačí malý
- 1 ks
- zakysaná smetana
- 1 ks
- měkký tvaroh
- 1 ks
- ostatní:
- polohrubá mouka
- 5 dcl
- cukr
- 2,5 dcl
- mléko
- 2,5 dcl
- rostlinný olej
- 1,3 dcl
- vejce
- 2 ks
- vanilkový cukr
- 1 ks
- prášek do pečiva
- 1 ks
- plechovka broskvový kompot velký
- 1 ks
1
Z přísad na těsto ušleháme hladké těsto a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Posypeme drobně pokrájenými broskvemi a upečeme. Necháme zchladnout.
2
Zatím se dáme do přípravy krému. Šťávu z kompotu doplníme vodou do objemu 800 ml. V části tekutiny rozmícháme pudinkové prášky. Zbytek dáme vařit, přidáme cukry. Když směs začně vřít, vlijeme rozmíchané prášky a uvaříme klasický pudink. Odstavíme z ohně a pomalu vmícháme želatinu, pak tvaroh a smetanu. Pokud směs není díky tvarohu hladká, rozšleháme el. šlehačem.
3
Krémem potřeme vychladlý moučník a posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (28 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 16.00
vyborny recept delam skoro ten samy