Jablečný krémový řez
Vložil(a): Teryk92,18. 10. 2018 19.06
Ingredience:
- Na ozdobu:
- skořice mletá nebo kakao
- Na krém:
- smetana ke šlehání
- 500ml
- ztužovač šlehačky - není nutný
- 1ks
- měkký tvaroh
- 250g
- pomazánkové máslo přírodní
- 200g
- vanilkový cukr
- 1ks
- moučkový cukr
- Na těsto / korpus:
- vejce
- 5ks
- vanilkový cukr
- 1ks
- cukr krupice
- 160g
- olej
- 50ml
- vlažná voda
- 70ml
- polohrubá mouka
- 200g
- prášek do pečiva
- 1ks
- vanilkový pudink
- 0,5balení
- skořicový cukr
- 1ks
- ostatní:
- Jablka oloupaná, nastrouhaná - čistá váha
- 1kg
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj hrubě nebo na plátky nastrouhaná jablka smíchaná s trochou vanilkového pudinku (pokud jsou jablka hodně šťavnatá). Jablka posypeme skořicovým cukrem (nemusí být celý) a pak na ně rovnoměrně nalijeme připravené těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
Těsto:
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme vodu, olej a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Po upečení necháme řez zchladnout a na druhý plát pečícího papíru řez otočíme "vzhůru nohama", opatrně sundáme papír, na kterém jsme řez pekli, pokud nám nějaká jablka na papíru zůstanou, tak je prostě na řez zase vrátíme.
Smetanu si vyšleháme se ztužovačem a cukry téměř do tuha, přidáme tvaroh s pomazánkovým máslem a došleháme do hladkého krému. Krémem rovnoměrně potřeme jablečnou vrstvu koláče, posypeme dle chuti skořicí nebo kakaem a dáme vychladit.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (24 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 8. 3. 2021, 22.44
Mňam,musím udělat,hned bych ochutnala.
Kateřina Fárová, 31. 5. 2020, 9.25
Tady je jeden recept lepší než druhý, vůbec nevím který udělat dřív.
mikka27, 14. 5. 2020, 15.42
Krása na pohled, hned bych ochutnala.