Karamelovločkové řezy
Vložil(a): Lucie2,17. 10. 2014 12.45
Troubu předehřejte na 165 °C. V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sušený strouhaný kokos, cukr a 140 g másla do hmoty připomínající hrubou strouhanku. Pomocí lžíce směs natlačte na dno pekáče o rozměrech asi 18 x 25 cm vyloženého pečicím papírem a pečte 20–25 minut dozlatova. Nechte 10 minut zchladnout. V míse smíchejte nastrouhaný čerstvý kokos, vločky, med, zbylé máslo a zchladlé zkaramelizované Salko (2,5 hodiny vařené ve vodě, zcela vychladlé) a vše navrstvěte na upečený základ. Posypte dalšími
vločkami a pečte ještě 20–25 minut dozlatova. Nechte zcela vychladnout, teprve pak krájejte.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 8. 3. 2021, 22.54
To vypadá moc dobře a krásně.
Žofinka, 31. 1. 2019, 9.35
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 25. 4. 2018, 16.19
úplně cítím tu vůni karamelu