Krakovsky koláč

zobrazeno 2962×

Vložil(a): Eliška Kozlova, 22. 6. 2020 8.45

30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

Na ozdobu:
jahod
300 g
Na krém:
bilky
4 ks
cukr krupice
250 g
Na těsto / korpus:
másla
250 g
cukr krupice
80 g
hladké mouky
300 g
zloutky
2 ks
citronova kůra
... množství dle chuti
Ze zmekleho másla, mouky, cukru, zloutku a citrónové kúry uhnacame těsto (pozor lepí), testo prsty umackame na plech (ja pouzila na dno pecici papír), je to slabá vrstva, takže pokud máte velký plech doporučuju zdvojnásobit dávku. Dáme na 15-20 minut péct na 180C a necháme chladnout na pokojovou teplotu. Ušleháme bilky a postupně prisypavame cukr, až je pěkná pusinkova hmota, rozetreme lžíci na korpus (pokud se bude korpus lámat a drolit, nevadí, uslehane bilky ho spojí), pozor opět to lepí. Nahoru poklademe jahody, ja měla velké tak jsem rozpulila, vytekla šťáva vůbec nevadí, cukrem a bilky se zahusti a vznikne zele. A pečeme dál na 180C asi 15-20 minut ;-) Křehké těsto a vlacny sníh s jahodami jsou úžasná kombinace. Jen pozor je to fakt hodně sladké, žádná dietka.
Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (27 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Janulinka, 10. 9. 2022, 19.45

Vypadá krásně , jen uberu cukr

annahb, 27. 11. 2021, 15.18

jáj ta vypadá luxusně

Janulinka, 25. 11. 2021, 22.20

Na moje gusto.moc cukru , ale vadí dám min a uvidíme

Evanessa, 12. 11. 2021, 13.23

To vypadá jednoduše a nádherně

filipin21, 8. 3. 2021, 20.54

moc nádherné,musíme vyzkoušet

70dandule70, 23. 2. 2021, 22.50

musíme vyzkoušet,vypadá to krásně a chutně

simsim, 10. 1. 2021, 22.26

Jahody milují nejen děti, ale i ostatní členové rodiny, určitě bych měla úspěch.

Bap, 9. 1. 2021, 13.08

Teda to je dobrota, určitě vyzkouším

babca216, 7. 1. 2021, 23.36

Hned teď bych si dala

Úča, 19. 11. 2020, 14.20

Tedy úplně se mi sbíhají sliny . Jahody miluji a dezerty s nimi úplně

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů