Krakovsky koláč
zobrazeno 2962×
Vložil(a): Eliška Kozlova, 22. 6. 2020 8.45
Ze zmekleho másla, mouky, cukru, zloutku a citrónové kúry uhnacame těsto (pozor lepí), testo prsty umackame na plech (ja pouzila na dno pecici papír), je to slabá vrstva, takže pokud máte velký plech doporučuju zdvojnásobit dávku. Dáme na 15-20 minut péct na 180C a necháme chladnout na pokojovou teplotu. Ušleháme bilky a postupně prisypavame cukr, až je pěkná pusinkova hmota, rozetreme lžíci na korpus (pokud se bude korpus lámat a drolit, nevadí, uslehane bilky ho spojí), pozor opět to lepí. Nahoru poklademe jahody, ja měla velké tak jsem rozpulila, vytekla šťáva vůbec nevadí, cukrem a bilky se zahusti a vznikne zele. A pečeme dál na 180C asi 15-20 minut ;-) Křehké těsto a vlacny sníh s jahodami jsou úžasná kombinace. Jen pozor je to fakt hodně sladké, žádná dietka.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (27 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 23. 2. 2021, 22.50
musíme vyzkoušet,vypadá to krásně a chutně