Macecha řezy
Ingredience:
- Na ozdobu:
- Tyčinka Margot nebo kakao nebo skořice
- 1 množství dle chuti
- Na krém:
- Zakysaná smetana
- 400 ml
- Smetana ke šlehání
- 250 ml
- Vanilkový cukr
- 2 ks
- Na náplň:
- Vanilkový pudink v prášku
- 2 ks
- Mléko
- 800 ml
- Krupicový cukr
- 5 lžíce
- Na těsto / korpus:
- Vejce
- 5 ks
- Krupicový cukr
- 250 g
- Vlažná voda
- 100 ml
- Olej
- 100 ml
- Polohrubá mouka
- 250 g
- Prášek do pečiva
- 1 ks
- Kakao
- 2 lžíce
Oddělené žloutky vyšlehat s cukrem do pěny, pak přidat vodu a olej, přidat mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec pevný sníh z bílků. Polovinu těsta rozetřít do pekáče na pečící papír. Do druhé poloviny těsta vmíchat kakao a tmavé těsto rozetřít na to světlé.
Pudinkový prášek s cukrem a mlékem se svaří na pudink, nemusí se provářet. Naběračkou se rozlije na tmavé těsto a vidličkou se všechny vrstvy až na dno vlnkovitě protáhnou. Pak se to vloží do trouby vyhřáté na 180 stupňů a peče se asi 30 minut. Než to vychladne, připraví se krém: zakysaná smetana se smíchá s vanilkovým cukrem a zvolna se do toho zapracuje ušlehaná smetana (šlehačka). Rozetře se na povrch buchty, vršek se urovná a posype se nastrouhanou tyčinkou Margot, kakaem nebo skořicí.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (36 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 8. 3. 2021, 21.47
Vypadá to krásně a úžasně.
Žofinka, 13. 1. 2019, 7.15
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Kaculinka00, 8. 12. 2018, 23.33
Taky zkusím,zajímavé?
Olca, 8. 12. 2018, 22.10
vubec jsem tento recept neznala, vyzkousime