Míša řezy, které zmizí rychlostí blesku!!
Vložil(a): petra.slunickoo,29. 7. 2015 16.10
Míša řezy známe všichni už z dob svého dětství. Přináším klasickou variantu, vylepšenou vychytanou polevou.. Pro tatínky a děti ve vývinu nejlepší mňamka, pro maminky, které drží figuru, potom lahodná krémová náplň na mls :)
Protože pečení není silnou stránkou každého bez výjimky, přikládám velmi podrobný popis a dole potom najdete fotodokumentaci:)
Na 1 velký plech Míša řezů budete potřebovat:
Těsto:
cukr třtinový - 5 polévkových lžic
polohrubá mouka - 5 polévkových lžic (můžete dát celozrnnou)
1 kypřící prášek do pečiva
5 vajec
2,5 polévkových lžic kakaa ( nebo dvě vrchovaté)
1 vanilkový cukr
2 lžíce oleje
Krém
Puding (já používám Dr. Oetker, pravá vanilka)
400 ml mléka
4 x 250 g tvaroh měkký ve vaničce
4 lžíce třtinového cukru
šťáva z 1/2 citronu
50g Hery/ másla
1x vanilkový / vanilinový cukr
Poleva
4 x ledové kaštany od Orionu
1 x čokoláda na vaření Figaro
Podle chuti můžete a vůbec nemusít přidat ještě nějakou hořkou čokoládu
Celý proces pečení začneme tím, že si připravíme všechny suroviny, plech vyložíme pečícím papírem, připravíme si šlehač, vysokou nádobu na šlehání, vidličku, silikonovou nebo gumovou stěrku a velikou mísu. Dále ještě rendlík. Nejprve oddělíme bílky a žloutky. Vejce rozklepneme nad vysokou nádobou, vyklepneme do ní všechny bílky a žloutky dáme do připravené mísy.
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů
Bílky ve vysoké nádobě vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky v míse utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem ( já k tomu používám vidličku) , přidáme kakao, olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce zašleháme sníh z bílků.
Hotové těsto rozetřeme stěrkou na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby a pečeme při 180 stupních do té doby, než začne nabírat nazlátlou barvu na okrajích ( protože na velkém plechu je vrstva relativně tenká, trvá to obvykle 15 minut, ale záleží na typu trouby, proto do ní po očku koukejte).
Během toho, co se nám těsto peče, si můžeme připravit krém. Vymyjeme mísu od těsta a do rendlíku nalijeme 3/4 mléka, které pomalu přivádíme k varu. Zbylou část mléka smícháme s pudingem a lžící cukru. Až bude mléko v rendlíku dostatečně zahřáté, můžeme přilít pudingovou směs z hrnku a za stálého míchání vyčkat do úplného zhoustnutí.
Po uvaření pudink vlijeme do prázdné mísy, přidáme všechen tvaroh, zbylý cukr a citronovou šťávu a máslo a důkladně promícháme a vymícháme homogenní krém. Vložíme na chvíli do lednice.
Mezitím se nám již upeklo piškotové těsto. To vyndáme z trouby a necháme vychladnout (je tenké, bude to trvat jenom chvilku). Vymyjeme rendlík.
Po vychladnutí těsta ho potřeme vrstvou krému.
Dále je na řadě poleva - do vymytého a vysušeného rendlíku nalámeme ledové kaštany a čokoládu. Na mírném ohni zahříváme, čokoláda se rozpouští při nízké teplotě - není třeba žádný velký oheň. Mícháme silikonovou (!) stěrkou (gumová by se rozpustila) nebo vařečkou do úplného rozpuštění.
Rozpuštěnou polevu si vylijeme na střed jako pruh a roztíráme stěrkou zlehka shora do stran.
Dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc.
TIP! Maminky, které nechtějí přibrat, mohou mlsnout trošku krému nebo si udělat pruh bez čokoládové polevy - jenom posypaný kakaem :)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (25 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 8. 3. 2021, 22.57
Hezké a dobré jsou,musím dětem udělat.
Žofinka, 19. 1. 2019, 17.10
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané