Ovocné řezy
Vložil(a): Teryk92, 21. 4. 2019 19.37
Ingredience:
- Na krém:
- mléko
- 800 ml
- vanilkový pudink nebo smetanový, karamelový... dle chuti a druhu ovoce
- 2 ks
- máslo
- 60 g
- cukr krupice dle chuti,
- 5-6 lžíce
- měkký tvaroh
- 250 g
- Na polevu:
- smetana ke šlehání 33% tuku
- 500 ml
- vanilkový cukr
- 2 ks
- ztužovač šlehačky
- 1 ks
- Na těsto / korpus:
- vejce
- 4 ks
- olej
- 60 ml
- vlažná voda
- 100 ml
- cukr krupice
- 160 g
- polohrubá mouka
- 220 g
- prášek do pečiva
- 0,5 balení
- ovoce dle chuti, čerstvé nebo kompotované (okapané
- 800 g
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Na těsto poklademe pokrájené ovoce a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.
2
Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hustý pudink, do kterého hned po odstavení vmícháme máslo, které necháme rozpustit. Během chladnutí pudink občas promícháme. Až bude pudink jen vlažný, přidáme tvaroh a vyšleháme krém dohladka, nalijeme na upečené ovocné těsto a necháme v chladu ztuhnout.
3
Suroviny na polevu(druhá vrstva krému) - Smetanu osladíme vanilkovým cukrem, přidáme ztužovač a vyšleháme do šlehačky, kterou pak potřeme ztuhlou krémovou vrstvu.
4
Necháme v chladnu krátce proležet, pak nakrájíme a podáváme.
5
Řezy můžeme dozdobit dle chuti a druhu použitého ovoce (skořice, kakao...), ale není to vůbec nutné.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (25 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 31. 5. 2020, 7.21
Tak ten nemá chybu.
mikka27, 6. 5. 2020, 13.29
Výborné řezy s ovocem.