Bramborové noky s lososem, cherry rajčaty a bazalkou
Vložil(a):Jana82,5. 3. 2017 17.30
Losos
Bílou část pórku rozkrojíme na polovinu, omyjeme a nadrobno nasekáme. Stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme asi 40 g másla. Až se máslo rozpustí, restujeme pórek s česnekem dozlatova. Ochutíme mořskou solí a pepřem.
Lososa omyjeme, zbavíme kůže a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k pórku s česnekem a krátce restujeme. Cherry rajčata překrojíme na poloviny nebo čtvrtky a přidáme na pánev. Restujeme, dokud nezměknou. Směs poté podlijeme bílým vínem. Až se alkohol z vína odpaří, přidáme zbylé máslo pokrájené na kostičky, které necháme rozpustit.
Bramborové noky
Mezitím si v osolené vroucí vodě uvaříme noky. Vaříme je asi 1 minutu, dokud nevyplavou. Poté je scedíme, přidáme k lososovi a opatrně zamícháme. Na závěr přidáme trochu citrónové šťávy a nahrubo nasekané lístky bazalky (bazalku jsme neměli, tak jsme dali sušenou)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 8. 11. 2020, 16.22
Určitě bych ráda vyzkoušela. Samé výborné suroviny.
Mygara, 18. 12. 2018, 9.11
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 28. 9. 2018, 18.26
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 4. 1. 2018, 3.37
A když jsou ještě domácí noky, to je dobrota
dadinkamaminka, 17. 4. 2017, 17.38
To je něco pro moje chuťové buňky
rodinka, 8. 3. 2017, 23.57
Super lososa milujem
Martaaa, 8. 3. 2017, 8.52
Sbihaji se mi sliny a to vidim jen fotku