Dušený ledový salát s lososem a hráškovým krémem
Vložil(a):Jana82,28. 7. 2016 16.44
Ingredience:
- ledového salátu
- 1/4ks
- másla
- 100g
- pórku (pouze bílá část)
- 50g
- cibule
- 30g
- mraženého hrášku Icefield
- 400g
- kuřecího vývaru
- 350ml
- smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
- 100ml
- filety z lososa Trawlic
- 4ks
- citrón
- 1ks
- rajčata
- 2ks
- mořská sůl v mlýnku Kania, černý pepř v mlýnku Kania, špetka cukru, čerstvý tymián, olivový olej Luccese
- množství dle chuti
Potřebujeme
- jeden větší hrnec a jeden menší děrovaný hrnec (na parní lázeň)
- tyčový mixér
Postup
Hráškový krém
V hrnci rozpustíme kousek másla (asi 70 g), na kterém orestujeme najemno nakrájené 2/3 cibule a pórek. Restujeme přibližně 2-3 minuty. Přidáme větvičku čerstvého tymiánu, špetku soli a cukru. Cukr necháme zkaramelizovat. Poté přidáme 2/3 hrášku, krátce restujeme a následně podlijeme kuřecím vývarem. Vaříme pouze krátce, aby hrášek neztratil barvu. Přilijeme smetanu a rozmixujeme. Poté vzniklý krém procedíme přes jemné sítko.
Dušený ledový salát
Salát nakrájíme na větší kousky, aby zůstal po orestování křupavý. Rajčata oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Zbytek cibule nakrájíme najemno a orestujeme na zbylém másle (asi 30 g). Přidáme hrášek, osolíme a opepříme. Poté přidáme nasekanou větvičku tymiánu. Krátce restujeme a přidáme nakrájený ledový salát a rajčata.
Filety z lososa na páře
Filety lososa osolíme a opepříme. Ve větším hrnci necháme uvařit vodu. Přidáme na kolečka nakrájený citrón a větvičku tymiánu. Dno menšího hrnce s děrami potřeme olivovým olejem, poklademe na něj lososa a vložíme do většího hrnce tak, aby se nedotýkal vroucí vody. Přiklopíme pokličkou. Lososa připravujeme na páře asi 3-5 minut.
Servírování
Na hluboký talíř položíme kuchyňské vykrajovátko. Naplníme ho dušeným ledovým salátem, lehce přitlačíme a vykrajovátko opatrně odebereme. Na ledový salát položíme lososa a dokola přilijeme hráškový krém.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 25. 11. 2018, 11.37
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 12. 11. 2018, 14.28
jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 12. 2. 2018, 6.33
ten salát si moc nedokážu představit
Aliisha, 21. 1. 2017, 21.59
To je ale netradiční recept.
Petra Schoberová, 7. 12. 2016, 6.41
zajímavé