Kapr v bylinkové krustě
Vložil(a): Ester,3. 12. 2014 14.28
Kaprovi odřízněte hlavu a ocas, nařízněte břišní dutinu a vyvrhněte vnitřnosti. Dávejte pozor, abyste neporušili žlučník. Hlavu a jatýrka, mlíčí nebo jikry použijte do polévky, ocas vyhoďte. Pak kapra kolem páteře přepulte na dva velké filety. Zbavte je kůže. Filet vždy položte na čisté prkénko kůží dolů a těsně nad ní ostrým dlouhým nožem odřezávejte maso od kůže. Pak filet obraťte a dočistěte. Pak rukou nahmatejte žebra a celou část s nimi odkrojte – i ji můžete použít do polévky. Pak filety naporcujte. Mléko nalijte do širší mísy, přidejte pár kapek limetové šťávy a na hodinu do něj naložte filety kapra – ztratí rybí pach. Poté maso vyjměte, důkladně osušte a z obou stran osolte, případně opepřete. Poté ho obalte v mouce a protáhněte vejcem a nakonec obalte ve strouhance smíchané s najemno nasekanými bylinkami. Smažte pomalu v rozpáleném oleji z obou stran. Podávejte s klínky citronu a bramborovým salátem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (28 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
ivetkaprochazkova, 14. 12. 2021, 21.16
Jejda, tak to si budu muset zase nastudovat jak se dělá kapr. Víte, já a manžel moc ty ryby nejíme a dělat řízky v domácnosti? Tak to ani omylem. My jsme hodně omáčkový typ a když už se u nás dělá maso, tak jedině na grilu a to ještě vysoký roštěnec.
kristyrychla, 16. 12. 2021, 23.29
Přidám se k vám také do debaty. My na Vánoce děláme jenom klasiku. Rybí polévka, kapr a bramborový salát. Asi bych si nedokázala zvyknout na to, že bych na Štědrý večer dělala strouhanku a do toho zandávala kuřecí nebo snad vepřové maso. Ryba je základ Vánoc.
Žofinka, 28. 1. 2019, 16.08
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 9. 7. 2018, 16.50
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet