Losos pečený
Vykoštěný filet z lososa si položíme na pečící papír a potřeme ho "marinádou", kterou si připravíe podle své chuti.
Koření dle libosti, chili, zázvor, pepř, mletá paprika, provencálské koření... co kdo rád. Přidáme olivový olej a vše smícháme. Můžeme přidat pár kapek citronu či limetky nebo můžete lososa zakápnout až na talíři. Před pečením jsem ho posypala pažitkou, můžete použít jarní cibulku naebo jiné čerstvé bylinky. Fantazii se meze nekladou :)
A pak už jenom šup s ním do trouby a pečeme ho podle toho, jak kdo má rád propečeného.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (25 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
naseivanka, 27. 7. 2023, 22.42
Ajo promiň já už jsem po celém dni opravdu dost přepracovaná a některé věci moc nedávám dohromady. Jojo samozřejmě že ti poradím kde se dá kvalitní titanové nádobí sehnat. Je to tento obchod který je v provozu snad někdy od roku 2013- zgastro .cz
esternovakova1970, 27. 7. 2023, 22.41
Jojo pravdou je že na másle jsem to zkoušela dříve a už jenom to máslo se mi přpékalo. Ale já jsem se prvně ptala na úplně jinou věc, všímáš si toho vůbec nebo neumíš číst a odpovídáš jen tak na něco, co tě napadne?
naseivanka, 27. 7. 2023, 22.39
Hele tak základem je kvalitní olej. Nesnaž se to dělat po staru na másle. To můžeš zkoušet až budeš mít všechno krásně naplánované na testovací sadě. Tak už si pro olej zajdi do nejbližšího krámu a šup ke plotně.
esternovakova1970, 26. 7. 2023, 0.02
Takového pečeného lososa bych také chtěla udělat než se vrátí manžel ze služební cesty, jen teda mám problém s tím že u nás se veškeré nádobí připaluje a to není zrovna u tak drahé ryby moc atraktivní, neměli byste někdo tip co si mám pořídit aby se to doma už nedělo?
Žofinka, 14. 1. 2019, 10.00
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 20. 11. 2018, 11.20
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 9. 3. 2018, 7.44
také ho ráda dělám v troubě