Pirohy s lososem a bazalkovým máslem
Vložil(a):Jana82,29. 3. 2017 20.45
Ingredience:
- lososa
- 500g
- čerstvého tymiánu
- 3lžíce
- jarních cibulek
- 5ks
- smetany
- 200ml
- sůl, černý pepř
- množství dle chuti
- polohrubé mouky
- 500g
- skleničky vlažné vody
- 1/2
- olivového oleje
- 4lžíce
- kostky másla
- 1/2
- nadrobno nakrájené bazalky
- 1lžíce
- ořechů (mandle, kešu, vlašské,..)
- 2lžíce
- česneku
- 1stroužek
- máslo do nádivky
- množství dle chuti
Cibulku nakrájíme a orestujeme na másle dozlatova. Lososa rozdělíme na drobné části a přidáme k cibulce. Krátce restujeme a přilijeme smetanu. Ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Dusíme na mírném ohni cca 10 minut.
Mouku prosejeme do mísy a uprostřed vytvarujeme důlek. Přidáme špetku soli a olivový olej. Postupně přiléváme vodu a těsto zpracováváme, dokud se nevytvoří celistvá hmota.
Poté dáme těsto na vál posypaný moukou. Vypracujeme hladké a elastické těsto a vyválíme na tenké pláty. Pomocí sklenice nebo formiček vykrojíme kulaté placky.
Doprostřed každé placky dáme lžičku lososové nádivky. Přeložíme je na poloviny a konečky prstů okraje těsta slepíme. Pirohy vaříme po dávkách ve velkém množství osolené vody.
Nasekané ořechy opražíme nasucho na pánvi. V hrnku rozpustíme máslo. Přidáme nasekanou bazalku, prolisovaný česnek a opražené ořechy. Důkladně promícháme a necháme několik minut odpočinout, až omáčka dostane vůni bazalky.
Hotové pirohy polijeme bazalkovou omáčkou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (23 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 3. 11. 2020, 16.21
Vynikající kombinace surovin, je to moc dobré
Mygara, 19. 12. 2018, 21.49
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 16. 9. 2018, 9.08
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 1. 1. 2018, 6.57
Zkusím vaše těsto, občas s ním bojuji
slavuska, 21. 12. 2017, 23.37
velmi zajímavé, to někdy zkusím, díky za tip pirohy jsem zatím dělala jen liptovské, s bryndzou. ale lososa taky můžu
dadinkamaminka, 17. 4. 2017, 17.37
Lososa máme moc rádi, vyzkousim