Pirohy s lososem a bazalkovým máslem

zobrazeno1626×

Vložil(a):Jana82,29. 3. 2017 20.45

Bez vajec do 30 min. mírně ostré jednoduchý

Ingredience:

lososa
500g
čerstvého tymiánu
3lžíce
jarních cibulek
5ks
smetany
200ml
sůl, černý pepř
množství dle chuti
polohrubé mouky
500g
skleničky vlažné vody
1/2
olivového oleje
4lžíce
kostky másla
1/2
nadrobno nakrájené bazalky
1lžíce
ořechů (mandle, kešu, vlašské,..)
2lžíce
česneku
1stroužek
máslo do nádivky
množství dle chuti

Cibulku nakrájíme a orestujeme na másle dozlatova. Lososa rozdělíme na drobné části a přidáme k cibulce. Krátce restujeme a přilijeme smetanu. Ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Dusíme na mírném ohni cca 10 minut.

Mouku prosejeme do mísy a uprostřed vytvarujeme důlek. Přidáme špetku soli a olivový olej. Postupně přiléváme vodu a těsto zpracováváme, dokud se nevytvoří celistvá hmota.

Poté dáme těsto na vál posypaný moukou. Vypracujeme hladké a elastické těsto a vyválíme na tenké pláty. Pomocí sklenice nebo formiček vykrojíme kulaté placky.

Doprostřed každé placky dáme lžičku lososové nádivky. Přeložíme je na poloviny a konečky prstů okraje těsta slepíme. Pirohy vaříme po dávkách ve velkém množství osolené vody.

Nasekané ořechy opražíme nasucho na pánvi. V hrnku rozpustíme máslo. Přidáme nasekanou bazalku, prolisovaný česnek a opražené ořechy. Důkladně promícháme a necháme několik minut odpočinout, až omáčka dostane vůni bazalky.

Hotové pirohy polijeme bazalkovou omáčkou.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (23 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Gustawka, 28. 1. 2022, 12.01

To musí být dobrota

danuse11, 9. 11. 2020, 19.19

Vypadá to moc dobře,musím vyzkoušet ještě jsem nikdy nedělala

mikka27

mikka27, 3. 11. 2020, 16.21

Vynikající kombinace surovin, je to moc dobré

Mygara

Mygara, 19. 12. 2018, 21.49

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 16. 9. 2018, 9.08

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 1. 1. 2018, 6.57

Zkusím vaše těsto, občas s ním bojuji

slavuska

slavuska, 21. 12. 2017, 23.37

velmi zajímavé, to někdy zkusím, díky za tip pirohy jsem zatím dělala jen liptovské, s bryndzou. ale lososa taky můžu

Kikinka30, 2. 5. 2017, 18.46

Lososa muzeme,to zkusim..

dadinkamaminka, 17. 4. 2017, 17.37

Lososa máme moc rádi, vyzkousim

inglulie2, 10. 4. 2017, 14.06

No tak to je boží, to musím zkusit

© 2013 -2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů