Skopový paprikáš

zobrazeno 2082×

Vložil(a): Lucie2, 29. 10. 2014 14.23

Bez vajec 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

skopové maso
3/4 kg
cibule
2 ks
paprika
3 ks
kečup
2 lžíce
sladká mletá paprika
1 lžíce
kmín
podle chuti
hladká mouka
2 lžíce
olej
1/2 dcl
sůl
podle chuti
zakysaná smetana
1 hrnek
vývar
1/2 litr

Maso na guláš nakrájíme na malé kousky a mírně ho osolíme. Do hrnce dáme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso a za stálého míchání ho opékáme. Pak přidáme papriku a kmín, zalijeme vývarem a dusíme nejlépe v tlakovém hrnci tak dlouho, než je maso měkké. Maso vyjmeme na talíř, do šťávy vlijeme rozmíchanou mouku se smetanou a kečupem a podle potřeby podlijeme vodou. Guláš vaříme ještě asi 15 minut. Ke konci varu přidáme do hrnce pokrájené papriky na proužky, vrátíme maso, ještě chvíli podusíme a nakonec ochutíme majoránkou. Jako příloha k tomuto guláši je vhodná rýže nebo chléb.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (14 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

simsim, 14. 2. 2021, 21.54

Ze skopového občas vařím a tady je nápadů na vyzkoušení dost.

danuse11, 2. 11. 2020, 15.11

tak to jsem jěště nezkoušela,musím vyzkoušet vypadá to moc krásně a lahodně

nancy, 4. 10. 2020, 11.05

Paprikáš musí být výborný

Žofinka

Žofinka, 30. 1. 2019, 15.31

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 3. 7. 2018, 10.28

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 2. 6. 2018, 8.45

Tady bych si taky ještě přidala

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 17.02

Úžasný, k tomu není co dodat

Aliisha

Aliisha, 16. 1. 2017, 20.51

To bych si dala teď hned

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 21.54

hned bych si dala

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.27

Skopové občas jíme.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů