Dukátové buchtičky ze špaldové mouky

zobrazeno 3137×

Vložil(a): k.o.r.i.n.e.k, 22. 9. 2017 12.08

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

špaldová mouka
400 g
čerstvé droždí
0,5 balení
třtinový cukr
2 lžíce
rostlinné mléko
250 ml
žloutek
2 ks
růžová sůl
1 špetka
kokosový olej rozpuštěný
100 - 130 ml

Do mísy jsem dala mouku a udělala důlek, do kterého jsem rozdrobila droždí s cukrem a zalila vlažným rostlinným mlékem. Nechala jsem vzejít kvásek a následně přimíchala všechny ostatní ingredience. Zpracovala jsem těsto, které jsem nechala odpočinou na teplém místě pod utěrkou jednu hodinu. 

Z těsta jsem vytvarovala buchtičky (lze promazat olejem aby se buchtičky nelepily k sobě) a dala péct do trouby. Kdo chce může je před pečením potřít ještě kokosovým olejem. Pečeme dozaltova.

Omáčku si každý udělá dle své chuti - já použila Pudink vanilkový bezlepkový 40 g BIO AMYLON a rostlinné mléko - kokosové. 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Jjirinka, 29. 11. 2022, 18.33

Máme rádi, jen klasické

Janulinka, 28. 8. 2022, 21.48

Tak to jsem ještě nezkoušel a, jen klasiku, ale třeba vyzkouším

mikjana, 22. 5. 2020, 20.20

Ty mohou být dobré, není to ta klasika školních let.

Sarka6, 3. 2. 2019, 20.39

Zkusím

Mygara

Mygara, 3. 1. 2019, 7.34

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 31. 8. 2018, 19.26

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 29. 6. 2018, 6.51

Jee tak to jsem neměla hooodne dlouho

Fuga

Fuga, 18. 12. 2017, 12.42

proč to nezkusit zdravěji, že

annahb, 24. 9. 2017, 20.33

jůů ty jsem neměla ani nepamatuju

L.janicka.l

L.janicka.l, 24. 9. 2017, 19.47

Zrovna jsem si vcera rikala, ze bych malemu udelala buchtucky, pudink uz mel a snasi ho dobre. Jen se bojim tech buchet

k.o.r.i.n.e.k

k.o.r.i.n.e.k, 14. 11. 2017, 16.13

Maximálně po tom bude víc prdět, já bych je nechala do druhého dne aby nebyly tak čerstvé

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů