Jahelník
Vložil(a): szendrejka,9. 12. 2015 22.40
Jáhly nejprve spaříme v cedníku horkou vodou, aby nebyly hořké. V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, vsypeme jáhly a vaříme zhruba 20 minut, až vznikne hustá kaše. Necháme ji vychladnout.
Poté předehřejeme troubu na cca 160st. Z bílků ušleháme se špetkou soli pevný sníh, vsypeme polovinu cukru a šleháme ještě cca 2 minuty. Jáhlovou kaši promícháme s cukrem, žloutky, medem, skořicí, brusinkami a ořechy nebo semínky a opatrně vmícháme sníh. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Rozetřeme do něj polovinu jáhlové kaše, poklademe švestkami a zakryjeme zbylou kaší. Vložíme do trouby a pečeme cca hodinku, až se jáhelník zpevní a zezlátne.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (15 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 16. 1. 2019, 22.02
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 17. 11. 2018, 10.52
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 23. 4. 2018, 13.18
už jsem ho dlouho nedělala
Aliisha, 19. 1. 2017, 22.29
Velká dobrůtka
Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 15.09
super
jitkamety, 28. 2. 2016, 22.44
vyzkousim