Jáhelník jak ho máme rádi my ?
Vložil(a): szendrejka, 31. 10. 2017 8.00
Jáhly si spaříme vroucí vodou, abychom je zbavili hořkosti a vložíme do kastrůlku s vroucí vodou a solí a vaříme do změkknutí asi 20 minut. Bude to taková kaše. Necháme ještě v kastrůlku vychladnout a přidáme cukr, vajíčka, skořici, ořechy a rozinky. Zamícháme a ještě chvíli necháme odpočinout. Mezitím si vyložíme malý pekáček pečícím papírem a na něj rozetřeme první vrstvu jáhel, pořádně pomačkáme a rozložíme sušené švestky. Přidáme druhou vrstvu jáhel, zase pořádně zamáčkneme a dáme péct na 140-160 stupňů (podle trouby) na 1 hodinu. Až jáhelník vyndáte, nechte ho pořádně vychladnout a porcujte.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (22 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 15.11
vyborny recept
Kateřina Fárová, 5. 9. 2020, 21.32
Vypadá moc dobře, vyzkouším.
mikka27, 29. 5. 2020, 21.57
Výtečný, moc dobrý.
Mygara, 3. 1. 2019, 21.08
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 7. 8. 2018, 14.32
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 6. 12. 2017, 5.42
také ho mám ráda, ale už si ani nepamatuji, kdy jsem ho dělala naposledy