Jahodové knedlíky
Vložil(a): Minnie,4. 7. 2016 21.25
Ingredience:
- K podávání / servírování:
- Rozpuštěné máslo
- 1množství dle chuti
- Moučkový cukr
- 1množství dle chuti
- Osmahnutá strouhanka
- 1množství dle chuti
- Smetana
- 1množství dle chuti
- Na náplň:
- Jahody
- 1množství dle chuti
- ostatní:
- Tvaroh, nejlépe kostka
- 300g
- Hrubá mouka
- 210g
- Vejce
- 2ks
- Máslo
- 30g
- Sůl
- 1špetka
- Mléko
- Pouze pokud je těsto moc tuhé
Tvaroh prolisovat, přidat mouku, vejce, máslo, sůl a vypracovat hladké těsto. Když je moc tuhé, přidá se trochu mléka. Těsto se vyválí na asi 1 cm a nakrájí se na čtverečky. Doprostřed každého čtverce se dá jahoda - podle velikosti jich může být víc, nebo naopak jen půlka, záleží jak velké knedlíky chcete :-). Pak se důkladně zabalí - nesmí být nikde skulinka. Uvaří se v osolené vodě asi 8 minut. Na talíři se polijí rozpuštěným máslem, posypou moučkovým cukrem a osmahnutou strouhankou a nakonec se vše zalije smetanou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (13 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 9. 1. 2019, 17.43
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 22. 11. 2018, 18.43
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 12. 2. 2018, 16.32
mám je také moc ráda
Aliisha, 21. 1. 2017, 21.31
Dokonalé jídlo
Petra Schoberová, 5. 7. 2016, 22.19
Dobruuuutka
jitkamety, 5. 7. 2016, 12.30
Ty mám moc ráda