Opekance s mákem
Nejenom na tři krále, jí se samozřejmě po celý rok :)
Tenhle recept je pro asi 10 lidí, tak pozor! :-D))
Z ingrediencí na těsto si uděláme kynuté těsto, necháme přikryté tak dlouho, dokud minimálně nezdvojnásobí svůj objem.
Z těsta odebíráme vždy po menších kouscích, uděláme si hada a krájíme "nočky", které klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200 st. cca 15-20 min. Nočky dělejte hodně malé, je to kynuté těsto, zvětší objem :)
Upečené opekance necháme odstát, klidně i přes noc, vydrží i několik dní. Připravíme si makovou zálivku.
Do převařené vody dáme vanilkový cukr, přidáme cukr - tady záleží na vlastní chuti - raději dejte míň a pak přidávejte, můžete použít i med - s tím ale pozor, nedáváme ho do horké vody (ztrácí účinné látky).
Na opekance nasypeme mletý mák, přelijeme roztátým máslem a sladkou horkou vodou. Opekance by měly nasát hodně vody, takže přilévejte postupně. Měly by být takové trošku mazlavé.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (15 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 5. 9. 2020, 23.37
Zajímavý recept, vyzkouším.
Žofinka, 16. 1. 2019, 14.01
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 17. 11. 2018, 20.25
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 18. 4. 2018, 10.30
tento recept vidím snad poprvé
Aliisha, 19. 1. 2017, 22.28
Přesně tohle bych si dneska dala.
Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 15.41
super