Škubánky s mákem
Brambory oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě a vařte 15 minut. Vývar sceďte do jiné nádoby. Brambory proházejte a pak je zalijte vývarem zhruba do poloviny. Zasypte moukou. Rukojetí vařečky vytvořte ve směsy otvory tak, abyste viděli vývar. Hrnec vraťte na plotýnku, rozehřátou na minimum, přiklopte a nechte 20 minut zapařit. Brambory rozšťouchejte a vařečkou roztírejte ke stěnám kastrolu. Asi po 10 minutách získají brambory pravou škubánkovou konzistenci - přestanou se lepit na vařečku. Lžící namočenou v rozehřátém tuku vykrajujte škubánky. Podávejte je posypané mákem a moučkovým cukrem. Zalijte rozpuštěným máslem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (27 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 16. 5. 2020, 21.17
Ty nám dělávala mamina, měla jsem je moc ráda.
Žofinka, 31. 1. 2019, 13.42
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané