Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Vložil(a): nikolava,18. 9. 2017 20.16
V nerezovém hrnci přivedeme k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypeme mouku a za stálého míchání necháme těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na stěny hrnce a na vařečku. Poté těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout.
Švestky důkladně omyjeme, osušíme a vypeckujeme, místo pecky dovnitř můžeme vložit kostku cukru.
Do vychladlého těsta postupně zapracujeme vejce a na pomoučněném vále znovu propracujeme. Vyválíme asi půlcentimetrový plát. Těsto rozkrájíme na čtverce asi 5 x 5 cm (podle velikosti švestek). Do každého zabalíme švestku a vytvarujeme knedlíky. Vaříme v mírně osolené vodě 5 - 10 minut.
Hotové švestkové knedlíky z odpalovaného těsta propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára. Na talíři knedlíky posypeme mletým mákem, pocukrujeme a přelijeme rozpuštěným zbylým máslem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (26 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 2. 8. 2020, 13.24
Tento recept mám uložený , knedlíky jsou výborné.
Kateřina Fárová, 26. 5. 2020, 20.46
Ty miluji, jsou výborné.
Mygara, 1. 1. 2019, 11.24
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 31. 8. 2018, 16.00
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 19. 12. 2017, 12.43
už abych šla vytáhnout švestky z mrazáku