Tvarohové noky s jahodovou omáčkou
Vložil(a): dáša,15. 2. 2016 16.16
Ve větší míse smícháme mléko, krupici, oba tvarohy, žloutky a sůl. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak ho přimícháme ke žloutkové směsi. Získáme hutnější těsto.
V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme a necháme probublávat. Těsto nabíráme lžící a pomocí druhé vytvoříme noky, které vhazujeme do vody. Vaříme zhruba 10 minut, noky by měly vyplavat.
Omyté a přepůlené jahody dáme do hrnce, zasypeme cukrem a přivedeme k varu.
Jahodovou omáčkou přeléváme tvarohové noky a ozdobíme moučkovým cukrem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 16. 5. 2020, 23.10
Tak tady jsem se dočkala jahodového přelivu.
Žofinka, 15. 1. 2019, 8.04
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 19. 11. 2018, 12.46
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 28. 3. 2018, 20.20
oblíbené jídlo ze školky
Aliisha, 20. 1. 2017, 21.53
Máme moc rádi. Dělám i s borůvkami
Petra Schoberová, 16. 2. 2016, 21.04
už vím co bude zítra k obědu