Alžírská káva
Vložil(a): denipalo,8. 6. 2015 16.35
Ingredience:
Instantní nebo pražená káva
20 ml vaječného likéru
šlehačka
Postup:
Ve sklenici zalijeme horkou vodou kávu (můžeme použít kávu z kávovaru, rozpustnou kávu nebo turka, kterého však nejdříve necháme chvíli stát a následně přelijeme, abychom se zbavili lógru), případně osladíme a rovnou zamícháme. Dále do kávy nalijeme opatrně vaječný koňak. Když máme základ alžírské kávy hotový, nastříkáme na hladinu kávy šlehačku, kterou ještě polijeme trochou vaječného koňaku na ozdobu. Alžírskou kávu ještě můžeme dle libosti dozdobit, například strouhanou čokoládou nebo mletou skořicí. Velmi dobře vypadá, když do šlehačky zapíchneme kousek oplatky.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 5. 9. 2019, 22.27
Téhle kávě jsem nikdy nepřišla na chuť
Žofinka, 19. 1. 2019, 20.47
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 12. 11. 2018, 18.59
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 6. 6. 2018, 21.02
úplně cítím tu vůni
Aliisha, 5. 1. 2017, 22.15
Mňam. Miluji tyhle kafíčka.
Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 8.37
zboznuji