Nejlepší recepty na svařené víno
Vložil(a): veru.veru,21. 12. 2014 10.28
Svařák recept I.
Svaříme 0,3 l červeného vína, 4 kostky cukru, jednu celou skořici, citronovou kůru a 4 ks hřebíčku. Na ohni silně zahřejeme, ale dbáme, aby směs nepřišla do varu.
Svařák recept II.
Smícháme láhev červeného vína, celou skořici, 5 hřebíčků, 50 g hrozinek, 100 ml cukru, půru z pomeranče a mandle. Přivedeme pod bod varu necháme 15 minut odstát a před podáváním opět prohřejeme.
Svařák recept III.
Opláchnutý 1 citrón a 2 pomeranče oloupeme a nakrájíme na kolečka. Červené víno (1,5 l) nalejeme do velkého hrnce s trochou vody a vložíme do něj citronovou kůru s kolečky citrónu, pomeranče, hřebíček (7 ks), jalovčinky (7 ks), pepř (7 ks) a 2 celé skořice. Víno s přísadami svaříme – svařené bude ideálně ve chvíli, kdy se objevují malé bublinky, což je unikající alkohol. Svařené víno odstavíme ze sporáku a necháme 10 minut stát. Přimícháme třtinový cukr (cca 150 g) a podle chuti můžeme přidat trochu rumu.
Medový svařák
Smícháme 1 l červeného vína, celou skořici, 4 ks badyánu, 10 ks hřebíčku a přivedeme pod bod varu. Do hrnku si připravíme lžíci tekutého medu, který zalejeme horkým svařákem. Dozdobíme po plátku pomeranče a citrónu.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (22 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
milujici.teticka36, 13. 12. 2022, 10.49
Já dávám do svařáku, když teda doma mám, ještě ovocné pyré od https://www.gastroklub.cz/ovocne-pyre/ Udělá to takovou pevnou vložku, podobně jako třeba pečený čaj, a chutná to s tím fakt suprově. Doporučuji všem. Navíc to tak příjemně nastaví to víno a pokud máte raději svařené víno spíše jemnější, tak tohle je ta cesta!
Trendyterka, 13. 9. 2019, 9.00
Všechny asi nevyzkouším. Svařák mám ráda ale dávám si ho jen pro tu vánoční atmosféru
Trendyterka, 13. 9. 2019, 9.00
Všechny asi nevyzkouším. Svařák mám ráda ale dávám si ho jen pro tu vánoční atmosféru
Žofinka, 27. 1. 2019, 20.24
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 28. 8. 2018, 22.32
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet